A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programot a Ferrero Magyarország a tömegsport támogatására, népszerűsítésére hozta létre, ezen belül is kiemelt figyelmet fordítva a fiatalokra, az általános iskolás korosztályra. A legfontosabb cél a rendszeres testmozgás megszerettetése a gyerekekkel, hogy az aktív sport későbbi életük során is a mindennapok része legyen.

A program menetrendje:

Az iskolák 2020. március 12-ig jelentkezhetnek a 2019/20-as Kinder Joy of moving – A mozgás öröme pályázatra.
Sorsolással választjuk ki azt a 64 intézményt, amelyek bekerülnek a programba.
A programban résztvevő iskolák képviselői márciusban részt vesznek egy találkozón, amelyen részletesen tájékoztatjuk őket a sorversenyek feladatairól, a játék további menetrendjéről és a pontgyűjtős játék részleteiről is, illetve a felmerülő kérdéseket is megválaszoljuk.
A tanév során a résztvevő iskolák felkészülnek a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme verseny feladataira, és a pontgyűjtős játékban is aktívan részt vesznek.
Az első igazi megmérettetésre a tavasz során kerül sor, ekkor rendezzük meg a regionális elődöntőket. A továbbiakban a felkészülés és a verseny alatt szerzett pontok alapján dől el,  hogy mely iskolák küzdhetnek meg egymással a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program országos döntőjében.

A programban tovább versengő iskolák közötti döntőre a tanév vége előtt kerül sor, ahol valamennyi iskola díjazásban részesül: mind a kis- és nagy taglétszámú iskolák döntőjén az első helyezettek 1 200 000, a második helyezettek 800 000, a harmadik és negyedik helyezettek 500 000 forint támogatásban részesülnek. Az intézmények a nyereményeket tornatermük felszerelésére, gyerekeknek szervezett sportprogramokra és sporttáborozásra fordíthatják, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphatnak tornatermük felújításához.
Az események pontos időpontja és helyszíne többek között a résztvevő iskolák földrajzi elhelyezkedésén múlik, így ezeket az információkat később töltjük fel oldalunkra.

Az eredeti pályázati kiírás és a letölthető pályázati űrlap ide kattintva tekinthető meg.

Az idei sorverseny feladatok itt találhatóak.